Tasting Clos Sauvage met David & Sophie
Op vrijdag 12 december ontvangen we David & Sophie van Clos Sauvage, het jonge koppel achter een veelbelovend domein op 450 meter hoogte in Leynes, op de grens van Beaujolais en Bourgogne. De wijngaarden liggen er op zonnige zuidhellingen: de gamay-stokken wortelen in roze graniet, terwijl de chardonnay-stokken groeien op een ondergrond van klei en kalksteen.
Alle percelen worden biologisch geteeld. Tijdens de vinificatie wordt over-extractie bewust vermeden. David en Sophie streven naar pure, elegante wijnen. De vinificatie gebeurt in betonnen cuves en demi-muids: eiken vaten van twee tot vier jaar oud.
Na een jaar door de Franse wijngaarden te trekken, vonden ze hun droomplek boven het Bos van Leynes. Vandaag maken ze er op 4 hectare zowel rode Beaujolais als witte Bourgogne en Saint-Véran.
Van 17.00 tot 22.00u proef je hun pure, biologische wijnen: elegante Gamay op roze graniet en verfijnde Chardonnay op klei-kalksteen. De wijnmakers zijn zelf aanwezig om te vertellen over hun terroir, hun manier van werken en natuurlijk… hun wijnen. 🍷
📍 Bar Terroir, Groentenmarkt 15
📅 Vrijdag 12/12 | 17.00 tot 22.00u.
€ 10 pp., wordt in rekening gebracht bij aankoop flessen. Inschrijven kan via hello@barterroir.be

