Tasting Clos Sauvage
Tasting Clos Sauvage met David & Sophie
Op vrijdag 12 december ontvangen we David & Sophie van Clos Sauvage, het jonge koppel achter een veelbelovend domein op 450 meter hoogte in Leynes, op de grens van Beaujolais en Bourgogne. De wijngaarden liggen er op zonnige zuidhellingen: de gamay-stokken wortelen in roze graniet, terwijl de chardonnay-stokken groeien op een ondergrond van klei en kalksteen.
Alle percelen worden biologisch geteeld. Tijdens de vinificatie wordt over-extractie bewust vermeden. David en Sophie streven naar pure, elegante wijnen. De vinificatie gebeurt in betonnen cuves en demi-muids: eiken vaten van twee tot vier jaar oud.
Na een jaar door de Franse wijngaarden te trekken, vonden ze hun droomplek boven het Bos van Leynes. Vandaag maken ze er op 4 hectare zowel rode Beaujolais als witte Bourgogne en Saint-Véran.
Van 17.00 tot 22.00u proef je hun pure, biologische wijnen: elegante Gamay op roze graniet en verfijnde Chardonnay op klei-kalksteen. De wijnmakers zijn zelf aanwezig om te vertellen over hun terroir, hun manier van werken en natuurlijk… hun wijnen. 🍷
📍 Bar Terroir, Groentenmarkt 15
📅 Vrijdag 12/12 | 17.00 tot 22.00u.
€ 10 pp., wordt in rekening gebracht bij aankoop flessen. Inschrijven kan via hello@barterroir.be
Serata siciliana
Rosa en Carmelo van Vigneti Vecchio zakken van de flanken van de Etna af naar Gent met hun heerlijke Etnawijnen en enkele nieuwigheden! Wil je er graag bij zijn? Schrijf je dan hieronder meteen in!
Vigneti Vecchio, een opkomend topdomein op de hellingen op de Etna, komen langs om jullie àl hun wijnen te laten proeven.
Carmelo en Rosa maken sinds 2016 hun eigen wijn op de noordflank van de Etna, bij Solicchiata, van alberello stokken van wel meer dan 130 jaar oud! Alles is handwerk en gebeurt volgens de oude traditie. Ze werken zo natuurlijk mogelijk, zowel in de wijngaard als in de kelder.
Hun wijnen zijn heel puur, expressief en levendig; met de energie van de Etna in elk glas!
Kom je ook mee genieten van onze serata siciliana? Schrijf je hieronder dan in!
Wanneer? donderdag 20 november tussen 19:00 en 22:00
€38 pp - onbeperkt!
Bar Terroir wordt gekaapt!
Op donderdag 3 juli nemen vier Zuid-Afrikaanse wijnbouwers uit de Kaapregio onze wijnbar voor één avond over! Proef al hun wijnen terwijl de wijnmaker er je alles over vertelt, of geniet gewoon van je favoriete wijn per glas.
Blackwater wines
Francois Haasbroeck van Blackwater Wines focust op het vinden van druiven van de beste wijngaarden in de West-Kaap en het unieke terroir van die wijngaarden naar buiten te brengen. Deze filosofie is merkbaar in de ‘minimal intervention’ manier van werken in de kelder. Francois maakt wijnen gebaseerd op natuurlijke aciditeit en tannines; niet op prominente houttoetsen, toevoegingen en manipulaties.
Fram Wines
Na 12 jaar als hoofdwijnmaker bij Boschendal gewerkt te hebben, besloot Thinus Krüger in 2012 op zichzelf te beginnen.
De excentrieke Thinus heeft een no-nonsense filosofie met betrekking tot het maken van zijn wijnen. Alle wijnne worden met natuurlijke gisten gefermenteerd en gedeeltelijk met hele trossen. Veel lie rijping bij zowel wit als rood geven de wijnen rijkdom en complexiteit.
Dorrance Winery
Christophe Durand, het creatieve brein achter Dorrance Wines in het centrum van Kaapstad, werd geboren en getogen in Frankrijk. In 1995 trok hij naar de Kaap en begon met het verkopen van Franse eiken wijnvaten aan wijndomeinen.
Een paar jaar later begon hij te experimenteren met een klein lot syrah. Vandaag is dit uitgegroeid tot één van de enige urban wineries ter wereld. De wijngaarden waarmee Christophe werkt komen van over de hele Westkaap.
Strandveld
Strandveld vineyards is gelegen in Elim, de meest zuidelijke wijnregio van Zuid-Afrika.
Het is een unieke combinatie van zeeklimaat, afwisselende locaties en diverse grondsoorten die de basis vormen van het terroir dat de wijnen van Strandveld onderscheidt van de rest.
Hun wijnen worden in beperkte hoeveelheden geproduceerd van alleen de beste druiven die zorgvuldig geselecteerd uit kwaliteitswijngaarden - elk expressief van het terroir waarmee ze synoniem zijn geworden.
Pierre houdt van bubbels - Pop-up bar
In onze pop-up bar ‘Pierre houdt van bubbels’ schenken we vier weken lang heerlijke champagnes, pet-nats, Franciacorta’s en andere bubbels per glas en/of fles. Tussen 14:00 en 20:00u verwelkomt Pierre je met open armen aan Kraanlei 15 in zijn bubbel in hartje Gent.
Open op:
Vrij - zo 13/12 t.e.m. 15/12
Vrij - zo 20/12 t.e.m. 22/12
Vrij - zo 27/12 t.e.m. 29/12
Vrij - zo 3/01 t.e.m. 5/01
Special guest: wijnmaker Carl Ehrhard
Riesling, spätburgunder én roter riesling
Carl Ehrhard
topwijnmaker uit de Rheingau
Beste wijnliefhebber,
We hebben fantastisch nieuws! Het weekend van 23 en 24 november verwelkomen we niemand minder dan Carl Ehrhard, een gerenommeerde wijnmaker uit de Rheingau, in onze wijnbar. Hij verdiende net voor het zoveelste jaar op rij al zijn sterren in de Vinum wijngids. Dit is een unieke kans om héél véél rieslings te proeven, exclusieve oude jaargangen en een roter riesling gerijpt op amforen. Een primeur!
Wat kun je verwachten?
Zaterdag & Zondag: Boottochtjes met masterclass
Carl neemt je mee op een wijnreis van anderhalf uur, varend over de Leie, terwijl je geniet van een exclusieve proeverij van zijn beste wijnen, inclusief enkele speciale flessen die (nog) niet op de markt zijn. Natuurlijk zorgen we ook voor heerlijke hapjes om de ervaring compleet te maken.Zaterdagavond: Carl Ehrhard neemt onze bar over
Zaterdagavond in Bar Terroir wordt heel gezellig: Carl neemt onze bar over! We schenken een uitgebreide selectie van zijn wijnen per glas, en Carl zal zelf toelichting geven op zijn wijnen. Dit is de kans om direct van de meester te horen wat zijn wijnen zo uniek maakt.
Carl zijn wijnen in het kort:
schitterende spanning, fijn fruit en heel veel lengte (Gerd Brabant);
spontane vergisting, lange rijping op grote houten vaten (sommige op amfoor), geen filtering of klaring
uniek terroir, oude wijnstokken, manuele oogst
wat gaan we proeven? véél riesling, spätburgunder, orange, Sekt, (beeren)auslese & trockenbeerenauslese, oude jaargangen
Heb je interesse om deel te nemen? Laat het ons weten, want de plaatsen voor de boottocht en masterclass zijn beperkt!
Praktische info
Boottochtjes:
zaterdag 23 november 17:00 - 18:30
zondag 24 november 14:00 - 15:30
30€ pp inclusief masterclass & hapjes
Bar take-over:
zaterdagavond 23 november
19:00 - 23:00
vrije toegang
Wijn en Fijn
It all begins with an idea. Maybe you want to launch a business. Maybe you want to turn a hobby into something more. Or maybe you have a creative project to share with the world. Whatever it is, the way you tell your story online can make all the difference.
Open bottle
It all begins with an idea. Maybe you want to launch a business. Maybe you want to turn a hobby into something more. Or maybe you have a creative project to share with the world. Whatever it is, the way you tell your story online can make all the difference.
Bar Terroir Event
It all begins with an idea. Maybe you want to launch a business. Maybe you want to turn a hobby into something more. Or maybe you have a creative project to share with the world. Whatever it is, the way you tell your story online can make all the difference.

